Se undervisnings forløbet fra start ved at rulle helt til bage.

fredag den 16. november 2012

LOGO


Endnu en ny opgave skal afprøves..

Efter en intro hvor eleverne er inde på youtube og se forskellige logoer og måder man laver dem på, skal de selv designe logoer.
Her er et eksempel fra yuotube.Igen laver jeg et lille spil.. hvor de er designerne der for tildelt/trekker en bestemt opgave (en fiktiv opgave som jeg har fundet på) ud fra den skal de designe et logo.

Her er ex. på opgaver de kan trekke:

Bøg Rasmusen - Træfældnings firma med speciale i meget høje og gamle træer. Hovedfederal i Nordjylland. Gammelt, velrenommeret firma, men har gennemgået en fornyelse efter at sidste generation har overtaget firmaet, og vil med fornyelsen også gerne have et nyt logo.
Den ældste søn Anders Bøg Rasmusen styre og leder nu firmaet. 

Ghost Away  - Et lille enmandsfirma, ejet af Wilhelm Vimmer 59 år, udannet clairvoyant fra Oxford University. Det lille firma har til formål at fordrive spøgelser, genfærd, onde ånder mm.
På det sidste har det dog været langt mellem folk der har henvendt sig, på grund af problemer med spøgelser i huset, og derfor vil Wilhelm Vimmer forsøge at forny forretningen med et nyt logo.

Så skal der laven brainstorm, hvor der bliver lavet mange kruseduller, ind til de når frem til den ide de vil arbejde videre med.På det første hold der startede, lod jeg det være helt frit hvordan de ville arbejde videre med deres opgave, om de ville tegne i hånden eller gå på computeren eller evt. deres mobil... - det med mobilen var noget de selv fandt på, de har alle mulige AB's og de er rigtig gode til det.


Som færdig produkt, skulle eleverne aflevere et stort billed af deres logo på A3. til udstillingsbrug samt 3 stk. brevpapir, for at lære at bearbejde deres billeder... Det var ikke så godt planlagt fra min side.. man skal altid lige huske og vide hvilke rammer man arbejder under..
Det er ikke så smart at stå og sige at vi bare skanner billerne ind, hvis skanneren ikke lige virker og eleverne forøvrigt ikke må være med, der hvor skanneren står.
Men ud over at det endte med, at jeg måtte stå alene på kontoret, ved skolens eneste farve kopimaskine og kopiere op og ned ... æv.  var det fuldstendig op til eleverne, selv  at finde ud af hvordan de ville udforme opgaven, fx anede jeg ikke noget om de der AB's eleverve arbejdede med, jeg er sikker på at de lærte rigtig meget af hinanden i denneher opgave og resultaterne blev gode.

Logoet er tegnet på den gammeeldags måde, med blyant og farve og så kopieret op og ned.
Logoet er udlukkende lavet i paint.Logoerne her over er tegnet med blyant/tus, så har eleverne taget et billed af det, med mobilen og lagt ind i en AB's der ligger forskellige baggrunde på.

2 kommentarer:

  1. Hej Sine, det ser så spændende ud alt sammen. Jeg har haft meget glæde af din blog, som nyuddannet lærer er det virkelig rart at få noget inspiration. Der er flere ting jeg godt kunne tænke mig at se helt ned til detaljen, eksempelvis den intro powerpoint kunne jeg godt tænke mig at se. Er det muligt du måske kan lave en mappe med div. Materialer til undervisningen? Tusind tak for din blog, du er hamrende

    SvarSlet
  2. Fortsætter..... Dygtig, og jeg håber du er kommet på dupperne. Mange hilsner Julie

    SvarSlet